StoryEditor

Popradskí bezdomovci dnes dostali okrem štedrej večere aj darčeky

24.12.2006, 19:05
Autor:
TASRTASR

Približne stovku popradských bezdomovcov očakávajú dnes večer v Zariadení sociálnych služieb na Levočskej ulici, kde im ponúkajú okrem štedrej večere aj sladkosti, ovocie a darčeky.
Prvé porcie tradičnej kapustnice servíroval takmer štyridsiatim bezdomovcom, ktorí zasadli za slávnostne prestreté stoly už napoludnie, popradský primátor Anton Danko. "Myslím si, že povinnosťou každého mesta je postarať sa o všetkých svojich občanov. Robíme tak aj my. Prišiel som týmto ľuďom povedať, že aj v roku 2007 sa budeme starať o všetkých, teda aj o nich, ktorí nemali v živote šťastie a ocitli sa v zložitej situácii," povedal primátor pre TASR.
Okrem kapustnice a vyprážaného filé so zemiakovým šalátom dostali aj darčeky, medzi nimi jeden živý. Je ním kanárik, o ktorého sa budú spoločne starať. Inak si bezdomovci spod stromčeka odnesú hygienické potreby, sladkosti, rukavice, ponožky a šály, ktoré plietli popradské dôchodkyne.
V závere novembra bolo na území Popradu 120 bezdomovcov. V ostatných dňoch však prišli niektorí až z Košíc, keďže sa dozvedeli, že pod Tatrami už funguje nocľaháreň nepretržite. V Zariadení sociálnych služieb na Levočskej ulici je 35 lôžok a v novopostavenom vyhrievanom stane 10 krízových lôžok, z ktorých päť už bezdomovci využívajú. Desať lôžok je v Azylovom dome a šesť zriadil majiteľ ubytovne v mestskej časti Stráže pod Tatrami.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 23:43