StoryEditor

László Gyurovszky odchádza z parlamentu

11.04.2007, 13:34
Autor:
SITASITA
Poslanec za Stranu maďarskej koalície László Gyurovszky odchádza z Národnej rady SR. Svoje rozhodnutia vzdať sa mandátu poslanca oznámil v utorok predsedovi poslaneckého klubu SMK Gyulovi Bárdosovi.

Poslanec za Stranu maďarskej koalície (SMK) László Gyurovszky odchádza z Národnej rady SR. Svoje rozhodnutia vzdať sa mandátu poslanca oznámil v utorok predsedovi poslaneckého klubu SMK Gyulovi Bárdosovi. "Je to jeho osobné rozhodnutie. Zobral som to na vedomie," povedal pre agentúru SITA Bárdos. Gyurovského v parlamente nahradí György Juhász, ktorý bol poslancom už v minulom volebnom období.
Gyurovszky podľa predsedu strany Pála Csákyho naďalej ostáva v strane a na čele základnej organizácie SMK v Šali. Csáky si myslí, že za jeho odchodom nie sú nedávne zmeny vo vedení strany, "skôr sú to osobné dôvody".
Agentúre SITA sa vyjadrenie Gyurovszkého nepodarilo získať. Krátko po zvolení Csákyho za predsedu strany oznámil, že nebude kandidovať na žiadnu funkciu vo vedení strany. "Sú ľudia v strane, ktorí sa dokážu prispôsobiť novým podmienkam, ja nechcem," povedal na marcovom sneme Gyurovszky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 07:12