StoryEditor

Lintner je podľa ANO predĺženou rukou Dzurindu pri "nakupovaní" poslancov

21.09.2005, 11:02
Autor:
TASRTASR

Predseda parlamentného poslaneckého klubu ANO Ľubomír Lintner funguje podľa strany ANO ako predĺžená ruka Mikuláša Dzurindu pri "nakupovaní" poslancov v NR SR.
Dokazuje to dnešný vstup nezávislého poslanca Hermana Arvaya a dvoch nominantov ĽS-HZDS Eduarda Kolesára a Karola Džupu do poslaneckého klubu okolo Lintnera. "Je to nezvratný dôkaz o tom, že pre Mikuláša Dzurindu a Ľubomíra Lintnera sú skutočnými hodnotami osobný prospech, mocenský vplyv a kšefty," konštatuje sa vo vyhlásení ANO.
Situácia v ANO, keď časť poslaneckého klubu podporuje predsedu strany Pavla Ruska a časť Lintnera, vznikla po kauze "zmenky". Tá bola jedným z dôvodov na odvolanie Ruska z postu ministra hospodárstva.
Mimoriadny kongres 11. septembra vylúčil piatich podpredsedov a štyroch poslancov zo strany. Spolu deväť bývalých členov aliancie ostalo pôsobiť v poslaneckom klube ANO. V nedeľu ohlásil vstup do poslaneckého klubu ANO aj nezávislý poslanec Herman Arvay a najnovšie aj bývalí poslanci za ĽS-HZDS Džupa a Kolesár.
Predvolebné preferencie ANO klesli po udalostiach v strane na 2,1 percenta, kým dlhodobo boli nad päťpercentnou hranicou zvoliteľnosti do Národnej rady.
TASR informovala riaditeľka tlačového odboru ANO Magda Krasulová.
mig som

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 17:28