StoryEditor

Tomaga: Definitívny zoznam cestujúcich ešte cyperské úrady nezverejnili

15.08.2005, 08:00
Autor:
TASRTASR

Rezort diplomacie prostredníctvom svojich zastupiteľských úradov na Cypre, v Grécku a v ČR podrobne monitoruje situáciu v súvislosti s dnešným leteckým nešťastím pri Aténach.
"Všetky informácie následne vyhodnocuje štáb, ktorý v tejto súvislosti vznikol na Ministerstve zahraničných vecí SR," uviedol pre TASR hovorca rezortu Juraj Tomaga.
"Miestne úrady nám vylúčili, že by malo ísť o teroristický útok. Definitívny zoznam cestujúcich zatiaľ cyperskými úradmi zverejnený nebol. Tlmočili nám pritom, že kvôli istote ho zverejnia, až keď si budú s menami istí," spresnil.
Definitívny zoznam pasažierov by mal byť podľa Tomagu zverejnený "o niekoľko hodín". Z informácií, ktoré má rezort k dispozícii, vyplýva, že zo 110 pasažierov do Prahy cestovalo 46 dospelých a dve deti. Zvyšok mal vystúpiť v Aténach.
"Podľa predbežných informácií naše cestovné kancelárie túto leteckú spoločnosť nevyužívali. Verejnosť budeme samozrejme ďalej informovať," dodal Tomaga. V prípade potreby môžu občania telefonovať na bratislavské telefónne číslo 02/5978 2211.
V blízkosti gréckej metropoly Atén sa dnes predpoludním zrútilo lietadlo cyperskej charterovej spoločnosti so 110 cestujúcimi a jedenástimi členmi posádky na palube. Boeing 737-300 mal po medzipristátí v gréckom hlavnom meste smerovať do Prahy.
Podľa gréckych médií sa však v ňom nachádzalo necelých sto cyperských občanov. Tragédiu s veľmi veľkou pravdepodobnosťou neprežila ani jedna osoba.

mij pa

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. september 2024 08:14