StoryEditor

Zamestnanci Detskej fakultnej nemocnice v B. Bystrici odmietajú štrajk

03.04.2006, 15:55
Autor:
TASRTASR

Proti zapojeniu sa do avizovaného štvrtkového štrajku zdravotníckych pracovníkov je 123 zo všetkých 240 zamestnancov Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici. "Nemáme dôvod štrajkovať. Podpísali sme na tento rok kolektívnu zmluvu s riaditeľom nemocnice s tým, že nám zostal týždeň dovolenky a kratší pracovný čas nad rámec Zákonníka práce. Zamestnanci sú s tým spokojní," povedal šéf odborovej organizácie Peter Daubner. Doplnil, že priemerná mzda zdravotných sestier je asi 13 700 korún a lekárov približne 18 000 korún, čo je nad celoslovenským priemerom. V DFNsP pracuje približne 100 zdravotných sestier a takmer 46 lekárov, zvyšok tvoria údržbári, upratovačky, pomocný personál a administratíva.
V breznianskej nemocnici nemali zatiaľ bližšie informácie o štrajku.
Nik zo 145 zamestnancov v Mestskej nemocnici v Krupine sa doteraz nevyjadril, že sa zapojí do štrajku. Podľa tamojšej vyše stovky odborárov pri takom malom počte zdravotníkov, aký pracuje v tomto zdravotníckom zariadení, spomínaná aktivita neprichádza do úvahy.
Štrajková pohotovosť či štrajk alebo podobné iniciatívy sa nechystajú vo Všeobecnej nemocnici v Žiari nad Hronom podľa informácií zo správnej rady neziskovej organizácie Nemocnice a polikliniky, ktorá toto zdravotnícke zariadenie spravuje.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 16:21