StoryEditor

Bratislavskí bezdomovci sa nechystajú voliť

16.06.2006, 16:06
Autor:
TASRTASR

Väčšina bezdomovcov v Bratislave sa nechystá voliť. Neveria totiž politikom.
"Nepôjdem voliť, nedôverujem im a nemám si koho vybrať," uviedol dnes pre TASR predajca časopisu Nota bene František. Podľa Františka sú jeho známi bezdomovci z politiky sklamaní. "Rozprávame sa o tom, ale nikto nechce ísť voliť," dodal. Ani jeho žena Eva v sobotu do volebnej schránky nevhodí hlasovací lístok. "Ja tiež nepôjdem," pridal sa ďalší predajca Jozef. Výnimkou bol Silvo, ktorý predáva časopis na Hálovej ulici v Petržalke. Ten o tom, či niekomu odovzdá svoj hlas, uvažuje. "Asi pôjdem voliť, ale ani jedna zo strán sa nám špeciálne nevenuje a všetci len sľubujú," povedal pre TASR.
"Nemajú dôvod voliť, ani z programov strán nemajú pocit, že by im politici pomohli," uviedla dnes pre TASR Barbora Argalášová z občianskeho združenia Proti prúdu. "Mnohým z našich predajcov odobrali invalidné dôchodky a keď už musia predávať časopis, naozaj nemajú motiváciu zúčastniť sa volieb," povedala. Ako dodala, viacerí predajcovia nemajú ani občianske preukazy, takže hlasovať nemôžu.
"Väčšina z ľudí, čo sú u nás ubytovaní, nemá v úmysle voliť," povedala Barbora Gschwengová prevádzkarka z OZ Domov pre každého. "Neuvažujú o tom, ako o nejakej občianskej povinnosti," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 08:21