StoryEditor

Gašparovič zažaloval Zajaca

04.07.2005, 16:21
Autor:
TASRTASR
Prezident Ivan Gašparovič už podal trestné oznámenie na ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca za jeho výrok, ktorým ho označil za "úspešného klienta" skrachovaného nebankového subjektu BMG.

Prezident Ivan Gašparovič už podal trestné oznámenie na ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca za jeho výrok, ktorým ho označil za "úspešného klienta" skrachovaného nebankového subjektu BMG. "Pán prezident to považuje za klamstvo a hrubú lož a preto sa rozhodol podať v podstate prvýkrát v živote trestné oznámenie," uviedol dnes pre TASR hovorca prezidenta Marek Trubač.
Kontroverzný výrok ministra Zajaca odznel v Televíznych novinách Markízy. Minister pritom reagoval na obsah správy o stave republiky, v ktorej sa Gašparovič v NR SR kriticky vyjadril k situácii v zdravotníctvu a prístupu k pacientom. Zajac na to uviedol: "Slovo klient, hoci sú to klienti zdravotných poisťovní a klienti systému, sa mu nepáčilo aj preto, že, pokiaľ viem, bol úspešným klientom napríklad BMG."
"Tu už pán minister prekročil určitú hranicu, za ktorú by nemal ísť," povedal Trubač s tým, že prezident to vníma ako vážne obvinenie od vysokého vládneho činiteľa. Prezidentov hovorca zároveň upozornil, že už druhý deň po odvysielaní sa príspevok s výrokmi ministra (nominovaného ANO) nevyskytoval na internetovom portáli Markízy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 09:31