StoryEditor

V Jelšave rozdelili peniaze za pozemky pre investora na rozvojové aktivity

22.09.2006, 15:24
Autor:
TASRTASR

Takmer 10 miliónov korún, ktoré v uplynulých dňoch získalo mesto Jelšava za predaj pozemkov pod budúci závod ruského MPG Holdingu, má už svoje využitie. Poslanci tamojšieho zastupiteľstva rozhodli o ich prerozdelení na rozvojové programy mesta.
Primátor Jelšavy Milan Kolesár TASR informoval, že 3,2 milióna korún vyčlenili na spolufinancovanie projektov z eurofondov. Mesto totiž vypracovalo pre ďalšie plánovacie obdobie projekt na záchranu historického centra mesta a projekt na zriadenie športovo-relaxačného centra, ktoré by v prípade úspechu mali dofinancovať práve zo získaných peňazí.
Na rekonštrukciu meštianskeho domu na jelšavskom námestí určili poslanci ďalšie 2 milióny korún. Samospráva by v objekte chcela vytvoriť mestské informačné centrum a stálu expozíciu z histórie Jelšavy.
Za ďalších asi 1,5 milióna Sk mesto vykúpi 4 staršie domy na Armádnej ulici, ktoré sú dnes v havarijnom stave a je nutné ich asanovať. Pol milióna korún pôjde tiež na výkup pozemkov na území, kde by perspektívne mal vyrásť priemyselný park.
Podľa Kolesára poslanci pri rozhodovaní o peniazoch prihliadali aj na anketu, ktorú predčasom urobila samospráva medzi obyvateľmi mesta. "Občania si totiž najviac želali práve asanáciu nebezpečných domov, rekonštrukciu meštianskeho domu, ako aj nové športové centrum," uviedol.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:09