StoryEditor

Počas štyroch rokov predal BBSK majetok za 168 miliónov Sk

21.02.2006, 17:51
Autor:
TASRTASR

TASR
Majetok za bezmála 168 miliónov Sk predal v minulom volebnom období Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Jeho cena však bola podľa znaleckých posudkov o takmer 12 miliónov Sk vyššia. Viac ako 26 miliónov Sk za ďalší majetok kupujúci zatiaľ nezaplatili, podľa znalcov jeho hodnota bola len takmer 15 miliónov Sk.
Objekty a pozemky k nim patriace ich noví majitelia získali buď priamym predajom, alebo vo verejnej obchodnej súťaži. Nový predseda BBSK Milan Murgaš na dnešnom rokovaní zastupiteľstva BBSK uviedol, že viaceré predaje boli pre BBSK nevýhodné. Niektorí poslanci, ktorí sú v zastupiteľstve aj v tomto volebnom období mu oponovali, že predaje boli "čisté". Napriek tomu zastupiteľstvo poverilo hlavného kontrolóra, aby jednotlivé predaje preveril a podal poslancom správu o výsledkoch kontroly.
Najviac majetku, za približne 135 miliónov Sk, predal BBSK vlani. Aj jeho hodnota bola podľa znaleckých posudkov vyššia o 9 miliónov Sk. Rok predtým získal BBSK za predaný majetok viac ako 21 miliónov Sk, v roku 2003 o 10 miliónov Sk menej a v roku 2002 len asi pol milióna Sk.
Najvyššiu sumu utŕžil BBSK za zámok v Haliči a pozemkov ktoré k nemu patria a to 48 miliónov Sk. Vlani ich kúpila košická spoločnosť IMET, a.s. Ďalších 32 miliónov Sk získal BBSK za budovu a pozemky SOU hutníckeho v Podbrezovej, ktoré kúpili tamojšie železiarne pre svoje učilište. Noví majitelia objektov Polikliniky I. v Žiari nad Hronom zaplatili 16,1 milióna Sk, polikliniku na lučeneckom sídlisku Rúbanisko kúpili za 15,7 milióna Sk, mikrobiológiu vo Zvolene za 6,2 milióna Sk a lekáreň Salvator v Rimavskej Sobote za 5,2 milióna Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 09:48