StoryEditor

Čínsky premiér príde rokovať o obchodnej spolupráci

06.12.2005, 14:11
Autor:
TASRTASR
Slovenskočínske vzťahy a možnosti ich ďalšieho rozvoja s dôrazom na obchodnú spoluprácu budú témou pracovnej návštevy, ktorú v stredu a vo štvrtok v Bratislave uskutoční čínsky premiér Wen Ťia-pao.

Slovenskočínske vzťahy a možnosti ich ďalšieho rozvoja s dôrazom na obchodnú spoluprácu budú témou pracovnej návštevy, ktorú v stredu a vo štvrtok v Bratislave uskutoční čínsky premiér Wen Ťia-pao. Rokovať bude so svojim partnerom Mikulášom Dzurindom, stretne sa aj s prezidentom Ivanom Gašparovičom a predsedom parlamentu Pavlom Hrušovským.
Predmetom rokovaní budú aj otázky spolupráce v rámci medzinárodných inštitúcií a organizácií so zreteľom na posilňovanie dialógu medzi Európskou úniou a Čínou v hospodárskej i politickej oblasti. Súčasťou návštevy bude aj podpis dodatku spoločnej dohody o ochrane investícií a dohody o spolupráci v oblasti informácií a komunikácií.
Ide o vôbec prvú návštevu čínskeho predsedu vlády v histórii samostatnej SR. Koná sa v rámci turné po štyroch krajinách Európskej únie. Na Slovensko pricestuje Wen z Francúzska, z Bratislavy sa presunie do Prahy, svoje európske cesty ukončí v Portugalsku.
TASR o tom dnes informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 03:36