StoryEditor

Ústavný súd zvolil senáty a začal pracovať

28.02.2007, 14:54
Autor:
SITASITA

Plénum Ústavného súdu SR pod vedením predsedníčky Ivetty Macejkovej na dnešnom neverejnom zasadaní schválilo rozvrh práce na rok 2007 a vytvorilo nové senáty. Ako agentúru SITA informoval poradca ÚS Štefan Németh, rozvrh práce sa týka pravidiel rozdelenia práce v rozhodovacej činnosti ako aj úloh spojených s organizačným, personálnym, administratívnym a technickým zabezpečením súdu.
Plénum vytvorilo nové senáty Ústavného súdu Slovenskej republiky. Prvý senát tvorí Milan Ľalík, Peter Brňák, Lajos Mészáros, druhý senát Ľudmila Gajdošíková, Sergej Kohut, Juraj Horváth, tretí senát Ľubomír Dobrík, Ján Auxt, Rudolf Tkáčik a štvrtý senát Ladislav Orosz, Marianna Mochnáčová a Ján Luby. Jednotlivé senáty si na neverejných zasadnutiach zvolili za predsedov Milana Ľalíka, Ľudmilu Gajdošíkovú, Jána Auxta a Jána Lubyho.
Ako informoval Németh, všetky doterajšie tohtoročné podania už boli pridelené sudcom spravodajcom a novým sudcom rozdelili tie neukončené veci, kde boli spravodajcami sudcovia, ktorým sa v januári 2007 skončilo funkčné obdobie. Znamená to, že Ústavný súd SR po prechodnom období začal naplno pracovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 10:10