StoryEditor

Tóth: Niektorí politici KDH trestajú Gaburu za úspech vo voľbách

13.12.2006, 11:28
Autor:
SITASITA

Bývalý novinár a tak isto bývalý riaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby a dnes neformálny poradca poslanca NR SR za KDH Petra Gaburu Peter Tóth si myslí, že škandalizáciou jeho osoby trestajú niektorí politici KDH Gaburu za úspech v tohtoročných parlamentných voľbách. "Peter Gabura sa prekrúžkoval do parlamentu zo 77. miesta kandidačnej listiny, s čím sa mnohí menej úspešní politici nedokážu vyrovnať," uviedol dnes pre agentúru SITA Tóth. Zároveň dodal, že Gabura je jeho dlhoročný priateľ a už dávnejšie ho požiadal o konzultácie v niektorých otázkach. "Náš osobný vzťah a spolupráca teda nie sú závislé od toho, či Peter Gabura je alebo nie je poslancom parlamentu," uviedol Tóth.
Gabura v pondelok agentúre SITA oznámil, že si za jedného zo svojich poradcov vybral Petra Tótha. "Peter Tóth je kvalitný novinár a poznáme sa už roky," zdôvodnil Gabura svoje rozhodnutie.
Tóth sa okrem iného zviditeľnil tým, že podľa vojenskej prokuratúry z hotela Danube v Bratislave faxoval trestné oznámenie na vtedajšieho ministra vnútra a podpredsedu KDH Vladimíra Palka. V ňom podľa prokuratúry Palka obvinil, že manipuloval s databázou odpočúvaných telefonátov. Palko reagoval tak, že podal na Tótha trestné oznámenie za krivú výpoveď a ohováranie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 21:39