StoryEditor

Mestskí policajti z Čadce vzdelávajú deti zo sociálne slabších rodín

24.07.2006, 18:34
Autor:
TASRTASR

Poskytnúť deťom zo sociálne slabších rodín objektívne informácie o kriminálnej prevencii, zdravom životnom štýle a zvýšiť ich právne vedomie je cieľom projektu Mládež za bezpečné mesto Čadca. Súčasťou projektu je týždenný letný tábor pre dvadsať detí, ktorý sa dnes začal v obci Makov.
Podľa náčelníka Mestskej polície (MP) v Čadci Františka Lineta získajú deti od 10 do 15 rokov informácie napríklad o problematike týrania osôb v rodinách, v škole, o nebezpečenstve alkoholu či drog. Ďalším cieľom projektu je zriadiť v priestoroch čadčianskej MP pre deti klub, v ktorom budú mať zabezpečené poradenstvo a podporu v riešení problémov a v rozvíjaní dobrovoľníckych aktivít. S dobrovoľníkmi chcú mestskí policajti spolupracovať v rámci systematickej práce s deťmi zo sociálne slabších rodín celý nasledujúci školský rok.
Projekt Mládež za bezpečné mesto Čadca podporilo mesto sumou 95 tisíc korún. Vyše 85 tisíc korún poskytla Nadácia pre deti Slovenska, ktorá za posledných desať rokov činnosti udelila viac ako 1200 grantov a štipendií vo výške takmer 100 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 15:27