StoryEditor

SMK sa bude zaoberať Durayovou jazdou

20.04.2006, 13:28
Autor:
TASRTASR

MK sa bude zaoberať rýchlou jazdou svojho poslanca Miklósa Duraya pod vplyvom alkoholu budúci týždeň na predsedníctve strany.
"To nechajte na nás, to je politické rozhodnutie a politická zodpovednosť politického vedenia strany," reagoval predseda SMK Béla Bugár na otázku, či Duraya incident nebude stáť miesto na kandidačnej listine strany do parlamentných volieb. Bugár si nemyslí, že stiahnutie Duraya z kandidátky je jediným možným riešením jeho jazdy pod vplyvom alkoholu, nekonkretizoval však možný postup strany. Predseda SMK priznáva, že ide o prehrešok, ktorý strane nepomáha.
Poslanec Duray, ktorý je štvorkou na kandidátke SMK, v utorok večer prekročil predpísanú rýchlosť na ceste a následne odmietol podstúpiť dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu. Policajná hliadka zastavila poslanca okolo 20.30 h po prekročení rýchlosti na Prístavnom moste v Bratislave. Duray išiel rýchlosťou 113 kilometrov za hodinu na úseku, kde je povolená maximálne "osemdesiatka". Policajti pri kontrole požiadali Duraya o vykonanie dychovej skúšky, pretože javil známky požitia alkoholu. Zástupca ľudu skúšku odmietol podstúpiť. Médiám neskôr povedal, že pri obede vypil spolu s rodinou fľašu červeného vína.
Na poslancov NR SR sa vzťahuje priestupková imunita, ktorú nedávno parlament okresal o priestupky vykonané pod vplyvom alkoholických nápojov alebo iných návykových látok. Novela ústavy a novela priestupkového zákona je však účinná až od 1. mája tohto roku. Na odmietnutie dychovej skúšky sa však nevzťahuje, Durayovi teda v žiadnom prípade nehrozí zákonný postih.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 19:18