StoryEditor

Členom drogového gangu hrozí až pätnásť rokov väzenia

18.10.2006, 17:10
Autor:
SITASITA

Výsluchom policajných expertov pokračovalo dnes na Krajskom súde v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s päťčlennou skupinou výrobcov a distribútorov drog.
Súdny znalec z odboru chémia a toxikológia uviedol, že v rodinnej chatke jedného člena gangu na Králikoch pri Banskej Bystrici našli rôzne chemikálie a veci, ktoré mohli slúžiť na výrobu drogy pervitín. Medzi zabavenými vecami bol napríklad toluén lekársky, hydroxid sodný, jód, teplomer, ohňovzdorná sklenená miska a iné. Pri domových prehliadkach obžalovaných našla polícia injekčné striekačky, papierové skladačky a etylénové vrecká s drogami. Obžalovaným odoberali aj stery z rúk, pričom iba u jedného nenašli stopy po drogách. U šéfa skupiny takto zistili kokaín a pervitín, u ďalších pervitín a drogu nazývanú extáza. Znalec potvrdil, že stopy po drogách môže človek získať aj podaním si ruky s inou osobou, alebo pri dotyku s kontaminovaným predmetom.
Podľa prokurátora 34-ročný Richard K. z Banskej Bystrice a jeho štyria komplici od decembra 2004 do júna 2005 vyrábali, predávali a prechovávali drogy pervitín a konope siate, známe ako marihuana. Pôsobili ako členovia organizovanej skupiny a jej vedúcou osobnosťou mal byť Richard K. Psychotropné látky drogovo závislým v teritóriu Banskej Bystrice mali predávať sami, ale i prostredníctvom dílerov.
Väzobne stíhajú Richarda K., 24-ročného Radoslava V. a 25-ročného Jaroslava H. Na slobode je 26-ročný Evgenij N., ktorý sa narodil v ruskom Kamyšine, ale od detstva žije na Slovensku. Piatym obžalovaným je 25-ročný Martin O., zvaný Otík.
Obžalovaným hrozí trest odňatia slobody na osem až pätnásť rokov.
Pojednávanie odročili na november a sudca predvolá svedkov, ktorých navrhla obhajoba.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 19:33