StoryEditor

Slovenský rozhlas oslavuje 80 rokov špeciálnym celodenným programom

18.10.2006, 17:43
Autor:
TASRTASR

Nabitý program ponúka pri príležitosti 80. výročia začiatku vysielania Slovenský rozhlas. Jeho vyvrcholením je živé vysielanie Galaprogramu Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu.
Vo veľkom koncertnom štúdiu vo štvrtok o 19.00 h vystúpi Marián Lapšanský, Adriana Kučerová, Viktor Šimčisko, Juraj Bartoš a Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu.
Večerný program bude pokračovať koncertom Big Bandu Gustava Broma, Hot Serenaders a Jany Kirschner vo výstavnej sieni rozhlasu a narodeninový deň uzavrie Nokturno s Borisom Čellárom a DJ-mi rádia FM v komornom štúdiu.
Oslavovať sa však začne už od rána programom Zuzany Kronerovej, Borisa Farkaša, Roba Rotha a žiakov bratislavských ZUŚ pod názvom R ako rozprávka. Napoludnie privíta poslucháčov špeciálne vydanie rádiožurnálu, na ktorom sa podieľajú všetky redakcie SRo.
Priaznivcov ľudovej hudby poteší koncert Orchestra ľudových nástrojov s hosťami Mirkom Dudíkom, Štefanom Molotom, Darinou Laščiakovou a Zuzanou Mojžišovou.
Súčasťou oslavy je vernisáž fotografií prvého profesionálneho rozhlasového archivára Františka Horvata. V átriu budovy SRo vystavia kolekciu jeho fotoportrétov slovenských výtvarníkov. Ďalšia výstava sa bude otvárať vo Výstavnej sieni. Ide o kolekciu sôch slovenských autorov zapožičaných zo Slovenskej národnej galérie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. september 2024 23:20