StoryEditor

Karabín zatiaľ nenašiel ubytovanie pre sudcov

15.03.2007, 16:35
Autor:
TASRTASR

Predsedovi Najvyššieho súdu SR (NS SR) Milanovi Karabínovi sa ani po stretnutí so šéfom diplomacie Jánom Kubišom nepodarilo získať adekvátne ubytovacie priestory pre mimobratislavských sudcov NS SR. S návrhom využiť účelové priestory rezortu diplomacie na ich ubytovanie prišiel premiér Robert Fico počas stretnutia s Karabínom 17. januára tohto roka. Premiér preto predsedovi NS SR ponúkol o tejto téme rokovať priamo s Kubišom.
"Správa služieb diplomatického zboru je akciová spoločnosť, preto prenajíma ubytovacie priestory za trhové ceny. Pre našich sudcov je tá suma privysoká," vysvetlila dnes TASR riaditeľka kancelárie NS SR Eva Rupcová. Mesačný prenájom takéhoto bytu by podľa informácií TASR vyšiel na 20 až 30 tisíc korún. Podľa Rupcovej by si sudca hradil prenájom z vlastných peňazí, čím by sa reálne znížila výška jeho zárobku. To je podľa Rupcovej aj jeden z dôvodov, prečo sa nedarí získať najkvalitnejších sudcov pre NS SR. "Budeme sa snažiť ďalej nájsť byty pre sudcov, ale za nižší prenájom," povedala Rupcová.
"Je problém zabezpečiť pre sudcov, ktorí pochádzajú z iných krajov ako Bratislavského, dôstojné podmienky na ich osobné zázemie. Momentálne máme štyroch takýchto sudcov dočasne pridelených," povedal počas januárového stretnutia s premiérom Karabín. onf vs

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 15:47