StoryEditor

Belohorská: ĽS-HZDS nikdy nežiadalo o členstvo v EPP-ED

14.05.2007, 15:34
Autor:
TASRTASR

ĽS-HZDS nikdy, ani ústne, nežiadalo o vstup do Európskej ľudovej strany (EPP-ED). V reakcii na vyjadrenia Vladimíra Mečiara o hľadaní nového zahraničného partnera pre ĽS-HZDS to pre TASR uviedla europoslankyňa za HZDS Irena Belohorská.
Ako dodala, vzťahy poslancov Európskeho parlamentu (EP) za ĽS-HZDS s európskymi ľudovcami a zvlášť ich predsedom Hansom Poetteringom boli vždy slušné, nemalo však zmysel žiadať o vstup do EPP-ED. "Vedeli sme, že KDH nás zablokuje," povedala. Prípadný vstup ĽS-HZDS do EPP by totiž museli odsúhlasiť všetci traja jej slovenskí členovia - SDKÚ-DS, KDH a SMK.
Europoslanci za HZDS podľa Belohorskej minulosti už dokonca požiadali Poetteringa, aby sám potvrdil, že ĽS-HZDS o vstup do EPP nežiadalo.
Na margo iných zoskupení, ku ktorým by sa ĽS-HZDS mohlo v budúcnosti pripojiť, Belohorská uviedla, že pred pripravovaným snemom, ktorý určí novú líniu strany, nemá zmysel ich konkretizovať.
"My sme myšlienku individuálneho členstva už dávnejšie zamietli," reagovala na názor Moniky Beňovej (Smer-SD), podľa ktorej majú europoslanci ĽS-HZDS možnosť požiadať o členstvo v niektorej frakcii aj individuálne. "Neviem, kam smeruje pani Beňová, ani ma to veľmi v topánke netlačí," uviedla s dodatkom, že o prípadnom vstupe ĽS-HZDS do niektorého európskeho zoskupenia budú informovať vtedy, keď to bude aktuálne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 17:57