StoryEditor

Inšpekcia začala vyšetrovať nehodu exministra Pada

28.03.2007, 12:01
Autor:
SITASITA
Stalo sa tak po tom, ako denník Nový Čas dnes zverejnil informáciu, podľa ktorej mali byť na miesto nehody privolaní policajti, ale záznam o dopravnej nehode neexistuje.

Dopravnú nehodu exministra vnútra Martina Pada z novembra minulého roku začala vyšetrovať policajná inšpekcia. Ako pre agentúru SITA povedala Vladimíra Hrebeňáková z komunikačného oddelenia ministerstva vnútra, stalo sa tak po tom, ako denník Nový Čas dnes zverejnil informáciu, podľa ktorej mali byť na miesto nehody privolaní policajti, ale záznam o dopravnej nehode neexistuje. "Existuje´podozrenie, že policajti si nekonali svoju povinnosť tak, ako mali," povedala pre agentúru SITA.
Pado mal mať nehodu ešte minulý rok v novembri v obci Trhovište v Michalovskom okrese. Pre Nový Čas exminister nehodu nepotvrdil ani nevyvrátil. Denník má k dispozícii fotografie jeho havarovaného auta.
S Padom sa pritom spája už jedna vážna nehoda. V októbri 2005 havaroval ešte ako štátny tajomník ministerstva vnútra a pri kolízii sa ťažko zranila jeho spolujazdkyňa. Na Generálnu prokuratúru SR už bol podaný návrh, aby generálny prokurátor požiadal o zbavenie imunity poslanca Pada. Ten ho však do parlamentu nepodal ale vrátil prípad na prešetrenie. Ak by bol parlament zbavil Pada imunity, hrozilo by mu za nehodu z roku 2005 trestné stíhanie za ublíženie na zdraví z nedbanlivosti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 11:51