StoryEditor

Rozhodnutie o národných štadiónoch do dvoch mesiacov

06.03.2007, 15:10
Autor:
SITASITA
Vláda by mala do dvoch mesiacov rozhodnúť, kde budú stáť národné štadióny. Na dnešnom rokovaní školského parlamentného výboru o tom informoval jeho člen a splnomocnenec vlády pre šport Dušan Galis.

Vláda by mala do dvoch mesiacov rozhodnúť, kde budú stáť národné štadióny. Na dnešnom rokovaní školského parlamentného výboru o tom informoval jeho člen a splnomocnenec vlády pre šport Dušan Galis. Výstavbu Národného futbalového štadióna už preberal na stretnutí s premiérom Robertom Ficom a prezidentom Slovenského futbalového zväzu Františkom Laurincom. Šéf zväzu má predložiť tri alternatívy, kde by mohol vyrásť nový štadión. Jednou z možností je aj Bratislava. "Či bude stáť na Slovane, na Interi alebo na zelenej lúke, o tom rozhodne vláda," povedal Galis. Podľa neho do úvahy pripadá, že futbalový štadión bude blízko Národného hokejového štadióna. Galis tvrdí, že štadión s ľadovou plochou by mohol byť aj v Petržalke. O výstavbe hokejového štadióna bude rokovať predseda vlády s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Jurajom Širokým, dodal Galis.
Splnomocnenec pre šport uviedol, že štadióny by mali byť dokončené do roku 2009 aj preto, že u nás budú hokejové majstrovstvá v roku 2011. Podľa neho sa počíta s tým, že futbalový štadión by nebol veľký, "ideálne tak pre 30-tisíc divákov." Náklady na futbalový štadión sa odhadujú na tri miliardy korún. Jeho výstavbu by mal financovať súkromný investor. Podľa Galisa štát by potom splácal jeho výstavbu napríklad 20 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 12:56