StoryEditor

Rozhlasovú radu v novom zložení čaká voľba riaditeľa SRo

27.02.2006, 13:59
Autor:
TASRTASR
Rozhlasová rada bude mať od 1. marca troch nových členov a prvou úlohou rady v novom zložení bude voľba generálneho riaditeľa SRo. Na jar sa totiž uskutočnia už štvrté voľby šéfa obrátenej pyramídy.

Rozhlasová rada bude mať od 1. marca troch nových členov a prvou úlohou rady v novom zložení bude voľba generálneho riaditeľa SRo. Na jar sa totiž uskutočnia už štvrté voľby šéfa obrátenej pyramídy.
Namiesto troch členiek - hudobníčky Anny Miklovičovej, organizátorky kultúrnych podujatí Ingrid Fašiangovej a publicistky Eleny Antalovej, ktorým mandát končí v utorok, prídu výkonný riaditeľ reklamnej TVA Ľubomír Zeman, zástupca primátora Nového Mesta nad Váhom Alexander Koreň a operný spevák František Balun. Tých už pred niekoľkými dňami vymenoval predseda výboru NR SR pre médiá a kultúru František Devínsky. TASR to potvrdila Mária Hlucháňová z Kancelárie NR SR. Hlucháňová je tiež členkou rady, v ktorej zostáva jedinou ženou. Dvoch doterajších členov rady Vladimíra Taliana a Jána Dudru parlament opätovne zvolil, v rade teda pokračujú.
V poradí už štvrté voľby generálneho riaditeľa SRo na funkčné obdobie do roku 2011 by sa mali uskutočniť koncom marca, alebo v apríli. Kandidáti majú odovzdať prihlášky s projektmi do 15. marca, ich mená zverejnia o sedem dní neskôr. Nový riaditeľ musí získať desať hlasov od 15-člennej rady. O jeho kreslo sa pravdepodobne budú zaujímať doterajší najsilnejší uchádzači - šéfdramaturg STV Ľuboš Machaj, ktorý mal podporu ôsmich členov rady a ekonomická riaditeľka SRo Hilda Gajdošová s podporou siedmich. Obaja kandidatúru nevylúčili. Zvažuje ju aj predseda poslaneckého klubu ANO Ľubomír Lintner. Rozhlas je bez riaditeľa od októbra 2005, kedy sa skončilo funkčné obdobie generálnemu riaditeľovi Jaroslavovi Rezníkovi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 06:37