StoryEditor

V Šuranoch sa dnes odohrala rukojemnícka dráma

18.04.2007, 16:43
Autor:
TASRTASR
Z miestneho hotela vyšiel muž s bývalou družkou, dieťaťom a matkou mladej ženy. Z nezistených príčin z krátkej zbrane vystrelil smerom na matku ženy, ktorú nezasiahol. Tá stačila dieťa zobrať a utiecť. Muž chytil pod krk ženu a ako rukojemníčku ju odvliekol na blízky cintorín.

Rukojemnícka dráma sa dnes okolo obeda odohrala pred obchodným domom Tesco v Šuranoch v okrese Nové Zámky.
Z miestneho hotela vyšiel muž spolu s bývalou, 22-ročnou družkou, spoločným dieťaťom a matkou mladej ženy. Z doposiaľ nezistenej príčiny pred obchodným domom z krátkej zbrane vystrelil smerom na matku ženy, ktorú našťastie nezasiahol. Tá stačila dieťa zobrať a utiecť. Medzitým muž chytil pod krk ženu a ako rukojemníčku ju odvliekol na blízky neudržiavaný cintorín. Na miesto sa okamžite dostavili policajti. Páchateľ bol ozbrojený, privolali preto aj príslušníkov pohotovostného útvaru. Priestor okolo cintorína obsadili. Príslušníci pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra okamžite zasiahli.
"Postup policajtov bol taký prekvapivý a presný, že páchateľ sa nezmohol na odpor aj napriek tomu, že v ruke držal pištoľ kalibru 9 mm Luger s kohútikom v zadnej polohe, teda pripravenú k okamžitej streľbe a mieril ňou na mladú ženu. S streľbe nedošlo, nikto nebol zranený," informoval dnes TASR hovorca polície v Nitre Miloš Fábry.
Motívom konania páchateľa je podľa všetkého snaha o udržanie vzťahu. Na prípade momentálne intenzívne pracujú policajti z Nových Zámkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 10:51