StoryEditor

Porovnanie kvality VŠ zverejnia na budúci týždeň

05.12.2005, 13:00
Autor:
TASRTASR

Porovnanie kvality slovenských vysokých škôl (VŠ) zverejní mimovládna Akademická rankingová a ratingová agentúra (ARRA) 14. decembra. Informácie o kvalite by mali pomôcť nielen uchádzačom pri výbere VŠ, v budúcnosti by tie najkvalitnejšie univerzity mali dostávať aj viac financií z verejných zdrojov.
ARRA hodnotí okrem kvality pedagogického procesu či vedeckého výskumu aj pohľad zamestnávateľov na VŠ a ich absolventov. "Tento prieskum si však vyžaduje viac času, a tak výsledky spracujeme asi až v januári," povedal pre TASR Michal Fedák z ARRA. Práve schopnosť využívať nadobudnuté vedomosti v praxi sa stále častejšie spomína aj v súvislosti s reformou vzdelávania na stredných školách.
Výsledkom hodnotenia by malo byť niekoľko porovnaní príbuzných fakúlt, v budúcnosti dostanú príležitosť hodnotiť ubytovanie, prístup pedagógov či možnosti práce s internetom aj študenti.
Okrem ARRY pracuje na porovnávaní VŠ aj ministerstvo školstva v spolupráci so Slovenskou rektorskou konferenciou a poradný orgán vlády Akreditačná komisia. Výsledky zistení v obidvoch prípadoch však pravdepodobne nebudú známe skôr ako o dva roky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 18:33