StoryEditor

Slovensko vyhralo nad Českom v šachovom turnaji manažérov

18.03.2007, 12:33
Autor:
TASRTASR

Slovensko vyhralo nad Českom na šachovom turnaji manažérov, ktorý sa uskutočnil tento víkend v Bratislave. Muži riadiaci veľké spoločnosti tak aspoň na pár hodín vymenili svoje pracovné stoly za čierno-bielu šachovnicu. Slovensko na turnaji vyhralo dva zápasy v pomere 10:5 a 11:4.

Každé družstvo malo na prvej šachovnici veľmajstra, ktorí hrali proti sebe a boli zároveň aj kapitánmi. Slovenské farby viedol šachový veľmajster Sergej Movsesian, ktorý je pôvodom Armén a má slovenské občianstvo. Tento muž je okrem šachového majstrovstva zaujímavý aj tým, že ovláda osem jazykov. "Plynule hovorí slovensky i česky. A vôbec to na prízvuku nezbadáte. Je to, ako keby to boli jeho rodné jazyky," povedal pre TASR organizátor podujatia za SR Milan Maroš. Českým kapitánom bol šachový veľmajster Tomáš Oral.

Slovensko reprezentovali napríklad riaditeľ životného poistenia poisťovne AXA Milan Šajánek, podpredseda predstavenstva Uniqa Poisťovňa Radomír Háčik, riaditeľ CK Pressburg Róbert Kohlmann či predseda predstavenstva Elektrosvitu Vrakúň Jozef Ráchela. Česko reprezentovali riaditeľ elektrárne Mělník Jiří Pačovský, člen predstavenstva firmy Telefonica O2 ČR Stanislav Kůra, riaditeľ EuroAgentur Hotels & Travel Josef Bára, riaditeľ Dopravních staveb Brno Vlastimil Chládek, konateľ ČEZ Obnovitelné zdroje Libor Kičmer, riaditeľ Phoenix Zeppelin Josef Mixa či riaditeľ Atlantik Kilcullen Asset Management Vratislav Svoboda.

Organizátorom podujatia bola Pražská šachová společnost, ktorá podobné turnaje organizuje u našich západných susedov pravidelne. Ako dodal Maroš spoločne s kolegom Pavlom Matochom sa dohodli, že podobné stretnutie milovníkov 64 čierno-bielych políčok sa stane pravidlom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 17:28