StoryEditor

Verejní funkcionári musia podať majetkové priznanie

01.03.2006, 11:22
Autor:
TASRTASR
Verejní funkcionári musia do 31. marca podať do NR SR majetkové priznanie za uplynulý rok. V písomnej podobe ho musia predložiť parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Verejní funkcionári podávajú oznámenie o funkciách, zamestnaní, činnosti a majetkových pomerov. Formulár sa nachádza aj na internetovej stránke NR SR.

Verejní funkcionári musia do 31. marca podať do NR SR majetkové priznanie za uplynulý rok. V písomnej podobe ho musia predložiť parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií.
Predseda výboru Igor Federič (Smer-SD) im už zaslal výzvu na podanie oznámenia, ako aj formulár. Verejní funkcionári podávajú oznámenie o funkciách, zamestnaní, činnosti a majetkových pomerov. Formulár sa nachádza aj na internetovej stránke NR SR.
Na verejných funkcionárov sa vzťahuje ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. K 31. marcu musí spomínanému výboru podať oznámenie o pomeroch prezident SR, poslanci NR SR, členovia vlády, vedúci ústredných orgánov štátnej správy, ktorí nie sú členmi vlády; sudcovia Ústavného súdu SR, predseda a podpredsedovia Najvyššieho súdu SR, členovia Súdnej rady SR, generálny prokurátor, verejný ochranca práv, predseda a podpredsedovia Najvyššieho kontrolného úradu SR, štátni tajomníci, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, riaditeľ SIS, členovia Bankovej rady NBS, predseda a podpredsedovia Úradu na ochranu osobných údajov, štatutári a členovia štatutárnych orgánov STV, SRo, Sociálnej poisťovne a Všeobecnej zdravotnej poisťovne, generálny riaditeľ TASR, členovia Rady pre vysielanie a retransmisiu a riaditeľ kancelárie, členovia Rady STV a Rady SRo, predseda Telekomunikačného úradu SR, predseda Poštového úradu, ako aj predseda a podpredsedovia Poštového regulačného úradu.
Priznanie podávajú aj zástupcovia štátu v štatutárnych orgánoch spoločností so stopercentnou majetkovou účasťou štátu, riaditelia štátnych podnikov a členovia dozornej rady štátneho podniku, ktorých do funkcií ustanovuje štát, generálny riaditeľ Daňového riaditeľstva SR, predseda správnej rady Ústavu pamäti národa, generálny riaditeľ Železníc SR, členovia štatutárneho orgánu Exportno-importnej banky SR, predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a členovia výkonného výboru Fondu národného majetku SR.
Predsedovia a poslanci VÚC majetkové priznanie podávajú zastupiteľstvu samosprávneho kraja. Starostovia obcí, poslanci mestských zastupiteľstiev a zastupiteľstiev mestských častí v Bratislave a Košiciach ich musia odovzdať svojmu obecnému zastupiteľstvu a rektori verejných vysokých škôl akademického senátu príslušnej verejnej vysokej školy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 10:16