StoryEditor

Bugár: Chceme, aby polícia v prípade Hedvigy M. vyšetrila všetko, ako mala

20.05.2007, 15:11
Autor:
TASRTASR

Strana maďarskej koalície (SMK) chce v prípade kauzy Hedvigy M. to, čo chcela od začiatku - aby polícia všetko vyšetrila tak, ako mala. Skonštatoval to dnes expredseda strany Béla Bugár.

"Je hlúposť to, čo tvrdil premiér, že skutok sa nestal," povedal v diskusnej relácii TV JOJ Politika.sk. Doplnil, že politiku z toho spravil práve predseda vlády Robert Fico a jeho suita.

Podpredseda parlamentu Viliam Veteška to však vylúčil. Zároveň odmietol, že by Hedviga M. bola zapletená do nejakej politickej hry. "Nechce sa mi veriť, na základe tých výsledkov, ktoré sú doteraz známe, že by sa to dievča zúčastnilo organizovaného trestného činu s poškodením vlastného zdravia," povedal. Pripustil ale možnosť, že sa v rámci vyšetrovania opomenuli niektoré činnosti, a tie je teraz potrebné z hľadiska práva napraviť.

"Ak došlo k opomenutiu niektorých dôležitých vecí, tak nemôžem veriť polícii," reagoval Bugár. Prízvukoval, že verí Hedvige, ale zároveň aj súdom. "Slovenská justícia teraz dostala možnosť dokázať, že žiadnym tlakom nepodľahne a všetko bude vyšetrené tak, ako to malo byť vyšetrené minimálne pred siedmimi mesiacmi."

Veteška polícii a súdnictvu dôveruje, to, či verí aj Hedvige M., nepovedal. "Myslím si, že máme málo informácií, aby sme dali zásadné stanovisko, že Malinová klame," poznamenal. Slovenská polícia obvinila 14. mája nitriansku študentku z krivej výpoveď a prísahy.

Bugár zdôraznil, že SMK nemá nič spoločné s kampaňou za dosiahnutie politickej autonómie Maďarov na Slovensku, ktorú odštartovalo isté občianske združenie. Skonštatoval, že strana všetko rieši v súlade s ústavou a ak chce niečo riešiť, najskôr to dá do programu a rokuje o tom s ďalšími politickými partnermi.

Podpredseda NR SR poukázal na to, že vystúpenia podpredsedu SMK Miklósa Duray nasvedčujú tomu, že bude neustále podnecovať snahy o autonómiu južného Slovenska. SR však podľa jeho slov má nemeniteľné hranice, takže je neprípustné, aby k niečomu podobnému prišlo.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 22:52