StoryEditor

Projekt reformy verejnoprávnych médií pripravený do 31. marca 2007

29.09.2006, 18:58
Autor:
TASRTASR

Koncepciu optimalizácie infraštruktúry verejnoprávnych médií pripraví expertná skupina pri Ministerstve kultúry SR do 31. marca 2007. Pri príležitosti jej prvého zasadnutia o tom TASR informovala Soňa Čermáková Uličná z tlačového referátu ministerstva.
Skupina odborníkov má podľa nej za úlohu vypracovať a predložiť ministrovi súbor návrhov a odporúčaní, vymedzujúci strategický rámec rozvoja verejnoprávnych médií na Slovensku. Prvého stretnutia komisie sa zúčastnil aj minister kultúry Marek Maďarič.
"Východiskom na spracovanie koncepčného materiálu sa stanú výstupy komisie podložené výsledkami analýz vecných problémov, finančnými kalkuláciami, variantnými návrhmi riešení, relevantnými zahraničnými modelmi a komparáciami," doplnila Uličná.
Vedúcim komisie je štátny tajomník ministerstva kultúry Ivan Sečík, jej členmi sú za verejnoprávne médiá štatutárny zástupca STV Branislav Záhradník a generálna riaditeľka SRo Miloslava Zemková. Ďalšími členmi komisie sú odborník na otázky rádiokomunikácií a digitalizácie vysielania Peter Alakša, historik a teoretik rozhlasového vysielania Vladimír Draxler, odborník na verejnoprávne televízne vysielanie a člen Rady STV Ivan Králik, odborník v oblasti audiovízie a člen Rady pre vysielanie a retransmisiu Miloš Mistrík, a odborník na znalostný manažment Ondrej Patarák. Za ministerstvo kultúry je v komisii generálna riaditeľka Sekcie médií a audiovízie Zuzana Mistríková.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 01:23