StoryEditor

Slota: Presun našich vojakov je trápny, sú tam ako krtkovia

01.03.2007, 15:25
Autor:
SITASITA
"Tých našich pár desiatok vojakov, ktorí prešli do toho opevneného Kandaháru, obkľúčeného Talibanom, tých hrdlorezov mudžahedínov, oni sú tam schovaní, zakopaní ako takí krtkovia a myslia si, že bojujú za demokraciu," povedal Slota.

Presun slovenských vojakov z Kábulu do nepokojného Kandaháru považuje predseda SNS Ján Slota za trápny pokus, že Slovensko rieši situáciu v Afganistane. Slota to povedal na dnešnej tlačovej besede strany.
"Tých našich pár desiatok vojakov, ktorí prešli do toho opevneného Kandaháru, obkľúčeného Talibanom, tých hrdlorezov mudžahedínov, oni sú tam schovaní, zakopaní ako takí krtkovia a myslia si, že bojujú za demokraciu," povedal Slota, podľa ktorého v Afganistane "tak ako Rusi dostali na frak, dostanú na frak aj tieto spoločné jednotky."
"Ak si niekto namýšľa, že tých bláznov v turbanoch niekto zdemokratizuje, tak je strašne naivný," povedal Slota a vyslovil poľutovanie, že "my sme pristúpili na tú smiešnu hru a snívame tiež, že ideme prerobiť Afganistan na nejakú demokratickú krajinu." Napriek tomu Slota rozhodnutie vlády o presune vojakov nepovažuje za nesprávne, keďže máme záväzky, vyplývajúce z členstva v NATO. Poznamenal však, že rozhodovanie bolo dlhé, lebo Kandahár je nebezpečný. "Tam sa strieľa. Keby tam neboli zátarasy, tak tých stotisíc mudžahedínov, čo sú dookola, by tých vojakov podrezalo," povedal Slota. "Pozrite sa, ja si myslím, že keď sa niekto z našich chlapcov dobrovoľne chce dať zabiť za peniaze, nech sa páči," dodal Slota s tým, že očakáva maximálne do jeden a pol roka vyhnanie vojsk. "Nepovažujem za rozumné ísť do Afganistanu," uzavrel Slota.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 17:12