StoryEditor

V Štúrove za pomoci eurofondov rekonštruujú mestské korzo

15.07.2005, 15:34
Autor:
TASRTASR

Pýchou Štúrova sa čoskoro stane mestské korzo, ktoré rekonštruujú za pomoci eurofondov. Investíciu za 48,5 milióna korún odštartovali v apríli a dokončená bude koncom augusta.
Mesto získalo na stavebné práce z eurofondov 40 miliónov. Prepojenie areálu termálneho kúpaliska Vadaš s nábrežím Dunaja a následné vylúčenie dopravy z centra pre zvyšujúce sa nebezpečenstvo kolízií medzi dopravnými prostriedkami a chodcami si vyžiadal rastúci turistický ruch, uviedol pre TASR primátor mesta Ján Oravec. Pôvodne sa výstavba mala začať už v decembri, ale administratívne práce súvisiace s financovaním z eurofondov si vyžiadali ich takmer štvormesačný posun. Práce postupujú podľa primátora s maximálnou rýchlosťou pri dodržiavaní technologických postupov. Vyskytli sa aj menšie nedostatky, ktoré však dodávateľ promptne odstránil. V súčasnosti sú jednotlivé úseky postupne uvoľňované pre chodcov.
"Celý priestor bude vyložený dlažbou rôznej farby a rôzneho druhu, budú tam dve fontány prepojené potôčkom, bohatý mobiliár, to znamená lavičky a rôzne iné odpočívadlá, samozrejme, verejné osvetlenie a veľa kvetín by tam malo byť tiež," vykreslil budúce centrum primátor. Podľa neho čoskoro spestria korzo terasy tamojších reštauračných zariadení, ktoré tiež prispejú k spokojnosti turistov, ktorých z rôznych kútov Slovenska aj zo zahraničia do Štúrova priťahuje najmä termálne kúpalisko Vadaš.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 06:30