StoryEditor

Kašický: Duchovná služba je neoddeliteľnou súčasťou fungovania OS

24.07.2006, 18:58
Autor:
TASRTASR

Duchovná služba je podľa ministra obrany Františka Kašického neoddeliteľnou súčasťou fungovania Ozbrojených síl a poskytuje pre veriacich vojakov aj psychologickú podporu. A to nielen na Slovensku, ale hlavne v zahraničných misiách.
Minister na dnešnom stretnutí s ordinárom ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR biskupom Františkom Rábekom sa tiež oboznámil so štruktúrou a fungovaním ordinariátu a pôsobením vojenských duchovných v útvaroch a zariadeniach ozbrojených síl.
S biskupom Rábekom sa dohodol na ďalšom pôsobení v duchovnej oblasti, a to vytváraním vhodných podmienok pre duchovnú službu v útvaroch, ale aj vo výcvikových zariadeniach. Minister prisľúbil biskupovi aj spoločné návštevy slovenských vojakov priamo na v miestach ich pôsobenia v zahraničí.
Jednou z aktivít duchovnej služby bola aj duchovná podpora pozostalých obetí havárie vojenského lietadla An-24, ktoré havarovalo 19. januára pri maďarskej obci Hejce. V septembri pripravuje Ordinariát Ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR púť na miesto tohto, v slovenských dejinách najtragickejšieho nešťastia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 09:17