StoryEditor

Chladné a veterné počasie komplikuje život obyvateľom východného Slovenska

23.01.2006, 14:22
Autor:
TASRTASR

Nízke teploty a silný vietor spôsobujú problémy obyvateľom východného Slovenska. Na popáleninovom oddelení Nemocnice v Košiciach - Šaci už ošetrili v noci na dnes prvých pacientov, ktorým mrazy spôsobili omrzliny.
Ako informoval primár oddelenia MUDr. Karol Sopko jeden pacient utrpel omrzliny uší a rúk, keď čakal na autobus, ďalšiemu omrzli končatiny, keď vyslobodzoval auto z priekopy. Dnes ošetrili lekári omrznuté ruky aj niekoľkým bezdomovcom.
Ján Smekal z košickej pobočky Hydrometeorologického ústavu uviedol, že ráno namerali v Košiciach teplotu mínus 19,2 stupňov Celzia, čo bol rekord na 23. januára za posledných 55 rokov. Pocit chladu umocňoval ešte o niekoľko stupňov vietor s rýchlosťou 97 kilometrov za hodinu, čo je sila víchrice.
Silný nárazový vietor strhával strechy domov. Na Kostolianskej ulici v Košiciach hasiči museli strhnutú strechu rodinného domu ukotviť o strom v záhrade, informoval krajský operačný dôstojník HaZZ Jozef Mižura. Provizórne opravili narušenú strechu aj na ulici Milosrdenstva.
Na viacerých miestach v okrese Trebišov hasiči vyslobodzovali zo snehových závejov osobné a nákladné autá a v Hrani uviazol v snehu v nedeľu večer aj autobus.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 01:58