StoryEditor

Žiaci ZŠ obvinení z falšovania peňazí

30.06.2006, 13:17
Autor:
TASRTASR

Zo zločinu falšovania peňazí sú obvinení 16 a 14-roční žiaci základnej školy v Trnave. Starší z nich sa dohodol s ďalším, ešte maloletým deväťročným chlapcom, že si na jeho počítači vyrobia päť falošných stokorunáčok. Za ne si začiatkom júna potom kupovali drobnosti vo viacerých obchodoch v Trnave bez toho, aby niekomu boli podozriví. Z nákupov si nechávali vydať. Po prvotnom úspechu vyhotovili aj 200 a 50-korunové bankovky, ktoré tiež v priebehu niekoľkých dní minuli.
Neskôr za pomoci 11-ročného brata najmladšieho z falšovateľov aj vytlačili pätnásť 200-korunových bankoviek a desať 50-korunových. Tie začali míňať podobne ako v predchádzajúcich dňoch, no pri jednom pokuse nakúpiť v novinovom stánku ich predavač zadržal. Chlapci skončili v rukách polície.
Ak by boli mladí falšovatelia plnoletí, hrozil by im trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. Vzhľadom na ich vek však bude trest miernejší. Voči maloletým bratom je trestné stíhanie neprípustné, nakoľko kvôli veku nie sú ešte trestne zodpovední.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 08:58