StoryEditor

Ples v opere SND otvoril plesovú sezónu

14.01.2007, 15:13
Autor:
TASRTASR

Plesová sezóna na Slovensku odštartovala. V historických priestoroch Opery Slovenského národného divadla ju v sobotu večer otvoril VII. Ples v opere, ktorý patrí k prestížnym udalostiam sezóny. Symbolickým úderom na gong ho otvorila speváčka belgickej formácie Vaya Con Dios Dani Klein. Na bále sa stretlo okolo 600 prominentných hostí z politického, kultúrneho a spoločenského života. Chýbali však traja najvyšší ústavní činitelia - prezident Ivan Gašparovič, predseda parlamentu Pavol Paška a premiér Rober Fico.
Rytmami valčíka sa viaceré tanečné páry nechali unášať bezprostredne po otvorení plesu. Medzi tanečníkmi boli napríklad i manželia Milka Vášáryová a Milan Čorba. "Je tu nádherná atmosféra. Aj tento prvý valčík bol veľmi príjemný. Už sa nám stalo, že nám nešiel tak dobre, ale teraz sme si ho zatancovali hladko," povedala Vášáryová, ktorá žiarila v ružovej róbe z Londýna a na plese sa bavila do ranných hodín. Hudobný program Plesu v opere bol viac ako pestrý. Hlavná hviezda večera Dani Klein zaspievala po údere polnoci aj svoje najväčšie hity ako What´s a woman?, či Nah Neh Nah. Na prestížnom bále zostala aj po svojom vystúpení a nenápadne sa potom pridala k hosťom vychutnávajúcim muziku Diabolských huslí Berkyho Mrenicu.
Do Opery SND prišiel v sobotu večer zaspievať aj spevák líder britskej reggae skupiny UB 40 Ali Campbell, ktorého vystúpenie si nenechala ujsť napríklad Vášáryová. "Je to moja obľúbená skupina. Hrajú veľmi dobre a spieva tam báječný spevák. Keď som sa dozvedela, že prídu, veľmi som sa potešila," dodala.
Do tanca okrem zahraničných interpretov hrali aj slovenskí či českí hudobníci, ako napríklad Eva Pilarová, Miro Žbirka či Pavol Habera so skupinou Team. "Plesová príprava" budovy SND trvala tri dni a dve noci a priestory zdobili tisíce živých kvetov a exotickej zelene. O pohodlie prítomných sa starali desiatky čašníkov a kuchárov a ako už býva zvykom, ešte v skorých ranných hodinách vyhrávala v opere temperamentná hudba Diabolských huslí Berkyho Mrenicu.
V Bratislave od roku 2001 otvára sezónu práve prestížny Ples v opere. Hostiteľom je už tradične spoločnosť Orange Slovensko a garantom spoločenskej úrovne je Čestný plesový výbor, ktorého členmi sú Emília Vášáryová, Ľubica Vargicová, Silvia Hroncová, Peter Dvorský, Martin Huba, Andrej Glatz, Peter Mikuláš, Pavol Traubner a Pavol Lančarič.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 01:44