StoryEditor

Beňová: Problémom SNS zostávajú vyjadrenia Slotu

14.05.2007, 11:52
Autor:
SITASITA
Problémom SNS podľa europoslankyne za stranu Smer-SD Moniky Beňovej stále zostávajú vyjadrenia Jána Slotu, aj keď ich je menej. Takými sú vyjadrenia na adresu kosovských Albáncov, ktorých nazval pašerákmi drog a obchodníkmi s bielym mäsom.

"Ak si Slota myslí, že sa tieto výroky nedostanú do uší predstaviteľov EÚ, tak sa mýli," dodala Beňová.
Beňová výroky predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara o tlaku európskych socialistov na Smer-SD, aby vymenil SNS za iného koaličného partnera považuje za zahmlievanie okolo jeho výrokov o členstve HZDS v európskych štruktúrach. "Mečiar sa snaží zakryť svoje vlastné vyhlásenia," uviedla. Zároveň dodala, že socialisti nevyvíjajú na Smer-SD žiadny nátlak, aby vymenil koaličného partnera.
Aj keď výhrady socialistov k spolupráci Smeru-SD so SNS trvajú, európski socialisti podľa Beňovej pozitívne vnímajú, že SNS sa nepridala k novému zoskupeniu strán v Európe, ktoré je vnímané ako združenie extrémistických strán.
Žiadny nátlak na Smer-SD na prerušenie koaličnej spolupráce so SNS nezaznamenal ani ďalší europoslanec a podpredseda Smeru Vladimír Maňka. "Nič také nikto zo socialistov nepovedal," uviedol Maňka pre agentúru SITA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 01:12