StoryEditor

Občianske združenie Proti prúdu pripravuje Homeless Reality Show

14.09.2005, 15:06
Autor:
TASRTASR

Občianske združenie Proti prúdu, vydavateľ časopisu Nota bene, organizuje prvú Homeless Reality Show na Slovensku, v ktorej si vybraný účastník na vlastnej koži vyskúša, aké je to byť bezdomovcom.
V dňoch 7. - 9. októbra strávi odvážlivec 72 hodín na ulici ako skutočný bezdomovec, pričom ho celý čas bude nakrúcať kamera. Vzniknutý dokument sa bude vysielať 13. a 14. októbra v A4 - Nultý priestor v rámci 4. narodenín časopisu Nota bene. Účastník reality show sa zúčastní aj na besedách s ľuďmi, kde sa s nimi podelí o svoje zážitky z ulice.
"Dočasný bezdomovec" dostane na začiatok tri časopisy Nota bene a svoje predajné miesto rovnako ako ľudia, ktorí sa prvýkrát prídu zaregistrovať za predajcov časopisu. "O účastníka sa bude starať jeden predajca Nota bene, ktorý ho možno pozve prenocovať k sebe do maringotky či do kanála. Cieľom bude prežiť tri dni na ulici bez akýchkoľvek prostriedkov okrem peňazí za predané časopisy," uviedla pre TASR šéfredaktorka časopisu Nota bene Jana Čavojská.
Mesačník Nota bene predávajú ľudia bez domova alebo ľudia, ktorým kvôli ich zlej sociálnej situácii hrozí, že prídu o bývanie. Pre väčšinu bezdomovcov, dôchodcov či invalidov je jediným možným zdrojom príjmu. Nota bene sa predáva v dvanástich mestách na Slovensku s nákladom 35 000 kusov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 18:38