StoryEditor

Králik: Harabinova analýza Špeciálneho súdu je neúplná

28.09.2006, 17:35
Autor:
TASRTASR

Fakty, ktoré sa nachádzajú v správe Ministerstva spravodlivosti o činnosti Špeciálneho súdu, ktoré na Úrad vlády predložilo ministerstvo spravodlivosti, sú neúplné. Tvrdí to predseda Špeciálneho súdu Igor Králik.
"Preto doručil na Úrad vlády analýzu činnosti s kompletnými údajmi, ktorú pred časom poslal ministrovi Štefanovi Harabinovi na jeho vyžiadanie," uvádza v tlačovom vyhlásení hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.
V správe ministerstva podľa nej nie sú vôbec spomenuté stovky rozhodnutí, ktoré Špeciálny súd urobil v prípravnom konaní. "Ide o rozhodnutia o návrhoch na vzatie do väzby, návrhoch na predĺženie lehoty trvania väzby, žiadostiach o prepustenie obvineného z väzby, návrhoch na zatknutie a iné," tvrdí hovorkyňa. V štatistike podľa Kudjákovej nie sú zahrnuté údaje o povolených či nepovolených prípadoch použitia informačno-technických prostriedkov. "Napriek snahe ministerstva spravodlivosti o zrušenie Špeciálneho súdu, Králik verí, že táto inštitúcia zostane zachovaná," uzatvára Kudjáková.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 23:29