StoryEditor

V novej budove SND predstavia už druhú premiéru

17.05.2007, 17:54
Autor:
TASRTASR

V priestoroch Štúdia Slovenského národného divadla (SND) predstavia v sobotu novú akčno-ironická hru s názvom Partybr(e)akers, ktorá je o strate pamäti a ľudských vzťahoch. Táto hra s podnázvom Hra o pamäti tak bude už druhou premiérou Činohry SND na pôde novej budovy.
"Keď som písal túto hru, viedol ma konkrétny pocit, pocit generácie, ktorej detstvo bolo vybudované na falošných a vyprázdnených ideáloch komunizmu. Aj keby som si to nepripúšťal, toto prázdno určuje moje kroky a myslenie aj v tej najbanálnejšej realite dneška. Aj preto je táto hra hrou o strate pamäti," vysvetľuje Peter Pavlac, ktorý je autorom hry.
Predstavenie je zvláštne tým, že v ňom spoločne s hercami vystupuje aj osem tanečníkov. Neoddeliteľnou súčasťou hry sú aj svetlo a hudba, ktoré plynulo dotvárajú dej a jednotlivé dialógy. Zaujímavá je aj scéna, ktorú pripravili umelecko-dekoračné dielne SND. Na nej sa bude premietať videoprojekcia, ktorá je súčasťou hry.
Predstavenie vzniklo pod taktovkou režiséra Patrika Lančariča a zahrajú si v nej Kristína Turjanová, Pavol Krištofek, Marián Geišberg, Henrieta Kecerová, Gabriela Dzuríková a Danica Jurčová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 06:47