StoryEditor

Paška je presvedčený, že 1. máj prestane byť nástrojom ideologického boja

01.05.2007, 13:01
Autor:
TASRTASR

Presvedčenie, že 1. máj ako Sviatok práce postupne prestane byť nástrojom ideologického boja a ľudia ho budú sláviť úplne prirodzene ako jednu zo svojich základných hodnôt, vyjadril dnes na prvomájovej veselici strany Smer-SD v Košiciach podpredseda strany a predseda Národnej rady SR Pavol Paška.
Paška je presvedčený, že o dva týždne sa podarí v parlamente prijať novelizovaný Zákonník práce, aby ľudia na Slovensku mohli pracovať v dôstojných podmienkach a vzťah medzi zamestnancami a zamestnávateľmi bol taký istý, ako je to vo vyspelých západných štátoch a EÚ, ktorej sme súčasťou. "Táto významná legislatívna norma je úplne štandardná. Keď prestane hystéria, najmä predstaviteľov zamestnávateľov, a začne Zákonník práce fungovať v bežnom živote, ukáže sa, že tie výkriky do tmy, ktoré počúvame desať mesiacov, budú také nepravdivé, ako tvrdenia, že táto vláda privedie Slovensko na okraj hospodárskej katastrofy," vyjadril sa Paška.
Strana Smer-SD pripravila prvomájové oslavy v rekreačnom stredisku Alpínka pri Košiciach. O náladu sa postarala hasičská dychová hudba, skupina Veteráni a súbory Borievka a Matičiarky. Pre deti pripravila rôzne súťaže a nechýbalo ani občerstvenie a chutný guľáš.
Prvomájové veselice Smeru-SD boli aj v ďalších okresných mestách Košického kraja.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 05:16