StoryEditor

Jarjabek žiada Radu STV, aby sa zaoberala novoročným programom televízie

02.01.2006, 17:49
Autor:
TASRTASR

Poslanec Národnej rady SR Dušan Jarjabek zaslal Rade Slovenskej televízie (STV) otvorený list, v ktorom ju žiada, aby sa na najbližšom zasadnutí zaoberala programom STV v posledných hodinách roku 2005 a na začiatku nového roku.
Poslancovi po zaznení štátnej hymny chýbal po polnoci vinš občanom SR. Mohol to byť podľa neho zaujímavý priestor napríklad pre prezentáciu niektorej z osobností, ktorým v deň štátneho sviatku odovzdal prezident najvyššie štátne vyznamenanie.
Jarjabek pripomenul, že prvý deň roka máva v programovej štruktúre mnohých európskych verejnoprávnych televízií rokmi zabehnutú podobu, v ktorej popri novoročných prejavoch hláv štátov a prenosov slávnostných omší a bohoslužieb býva nezanedbateľný priestor vyhradený aj vrcholným dielam vážnej hudby, poézii či adaptáciám klasickej literatúry. Poukázal na to, že STV po skončení náboženského vysielania a prejavu prezidenta rozhodla slávnostný deň "oživiť" filmovou komédiou Prci, prci, prcičky. Takýto film by podľa poslanca mohol azda zatraktívniť programovú ponuku STV v silvestrovský večer, v slávnostný deň však pôsobil rušivo.
Manažment STV potrebuje, aby mu členovia Rady STV, reprezentujúci záujem koncesionárov, zadefinovali očakávania verejnosti v dvojnásobne slávnostný deň, uzatvoril Jarjabek.
TASR informoval o liste asistent poslanca Andrej Maťašík.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. september 2024 06:06