StoryEditor

SMK zistila, že 995 e-mailov im prišlo od žilinskej firmy e-Technologies

23.05.2006, 17:00
Autor:
TASRTASR

Strana maďarskej koalície (SMK) prostredníctvom svojich IT-spolupracovníkov zistila, že e-maily, ktoré v pondelok večer dostala na stranícku adresu, pochádzajú zo servera spoločnosti e-Technologies so sídlom v Žiline. Informáciu o tom, kto bol však skutočným odosielateľom týchto e-mailov, môže zistiť a zverejniť iba táto firma. Po konzultácii s odborníkmi podá SMK trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za spáchanie trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.
SMK dostala od pondelka večera do dnešného rána na svoju stranícku adresu 995 e-mailov, ktoré mali odosielateľa Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Všetky e-maily obsahovali iba jednu vetu: "Vy prostitútky maďarské", pričom slovo prostitútky je nahradené synonymom začínajúcim sa na písmeno k.
Ako píše hovorkyňa SMK Lívia Solymos, menovaná žilinská spoločnosť sa zaoberá poskytnutím internetových služieb. "SMK to považuje za politickú vec, ktorá nepochybne súvisí s vyostrením predvolebného boja na Slovensku," dodáva.
E-maily, ale s iným textom dostala aj SNS. Bolo ich 703 a ich odosielateľ ich poslal z adresy, ktorá patrí SDKÚ-DS. Všetky obsahovali jediný text - Volte mna Dzurinda. Hovorca strany Martin Maťko vylúčil, že by z ústredia strany niekto posielal takéto e-maily na adresu SNS. "Je to nezmysel, samozrejme, nič také sme neposielali," povedal pre TASR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 16:59