StoryEditor

Mečiar zatiaľ nemá termín operácie

18.01.2007, 15:57
Autor:
TASRTASR

Lekári zatiaľ termín operácie predsedu Ľudovej strany - HZDS Vladimíra Mečiara neurčili. V týchto dňoch ešte stále pokračujú predoperačné vyšetrenia.
Pre TASR po povedala ústredná tajomníčka strany Zdenka Kramplová s tým, že až po ich skončení lekári rozhodnú o čase operačného zákroku, ako aj o postupe. Potvrdila, že Mečiar chodí na predoperačné vyšetrenia v Banskej Bystrici i v iných zdravotníckych zariadeniach na Slovensku.
Riaditeľ Stredoslovenského ústavu srdcovo-cievnych chorôb (SÚSCCH) v Banskej Bystrici Peter Mečiar pre TASR pred pár dňami povedal, že s kompletnými zdravotnými podkladmi z jeho pracoviska môže ísť koaličný líder na operáciu kdekoľvek vo svete. "Je však pravda, že predseda ĽS-HZDS preferuje vykonanie zákroku na Slovensku. Ak sa aj rozhodne pre náš ústav, operovať ho nebudem. Som kardiológ. Dostal by sa pod skalpel kardiochirurgov. Samozrejme, pri operácii by som bol prítomný," uviedol vtedy doktor Mečiar. Poznamenal, že s Vladimírom Mečiarom sú príbuzní a navyše rodáci z Ladomerskej Viesky pri Žiari nad Hronom.
Podľa riaditeľa ústavu Vladimír Mečiar veľmi ťažké problémy nemal. Pri rutinnom vyšetrení v rámci prevencie mu však zistili istú abnormalitu bez väčších subjektívnych ťažkostí pacienta. "Dokopy na nič až tak nesťažoval. Na základe zistenej abnormality sme v Banskej Bystrici vykonali angiografické vyšetrenie. Výsledok nás vedie k tomu, že je potrebná operácia srdca," povedal.
Dĺžka práceneschopnosti po operácii srdca je podľa šéfa SÚSCCH veľmi individuálna. Sú pacienti, ktorí sa vracajú do bežného života po dvoch týždňoch až mesiaci, samozrejme, nie do fyzickej práce. "Ak všetko pôjde dobre a nevzniknú komplikácie, mohol by sa opäť zapojiť do politického diania po mesiaci od operácie," konštatoval šéf ústavu.
Líder ĽS-HZDS už v polovici decembra minulého roka vyhľadal pomoc v banskobystrickom SÚSCCH, kde sa podrobil dvojdňovému srdcovocievnemu vyšetreniu. Vtedy mu predpísali medikamentóznu liečbu a odporučili mu vyhýbať sa zvýšenej fyzickej námahe a psychickému stresu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 01:37