StoryEditor

Kubiš: Návrhy o Kosove znepokojujúce a kontraproduktívne

13.02.2007, 15:24
Autor:
SITASITA
"Jeden z návrhov je kontraproduktívny a snaží sa zviazať vláde ruky. Druhý, povedal by som legitímne vyjadruje určité postoje, určité znepokojenie," uviedol minister zahraničných vecí SR Ján Kubiš na margo dvoch deklarácií o Kosove.

"Jeden z návrhov je kontraproduktívny a snaží sa zviazať vláde ruky. Druhý, povedal by som legitímne vyjadruje určité postoje, určité znepokojenie," uviedol dnes pre médiá minister zahraničných vecí SR Ján Kubiš na margo dvoch deklarácií o Kosove, ktoré navrhli SNS a SDKÚ-DS bez toho, že by špecifikoval, ktorej prisúdil konkrétne hodnotenie. Rokovanie prezidenta s koaličnými a opozičnými stranami je podľa Kubišových slov dobrá vec na korigovanie názorov. O návrhoch deklarácií dvoch parlamentných politických strán a ďalších stanoviskách k tejto téme sa Kubiš bude zhovárať s prezidentom Ivanom Gašparovičom, momentálne ich však nechce komentovať a počká, ako sa k nim postaví parlament.
Pondelňajšie rokovanie ministrov zahraničných vecí členských krajín Európskej únie o Kosove vyjadrilo podporu úsiliu splnomocnenca generálneho tajomníka OSN pre Kosovo Marttiho Ahtisaariho a jeho odhodlaniu odštartovať konzultácie s Belehradom a Prištinou s cieľom nájsť kompromis, uviedol Kubiš. Za veľmi dôležité minister považuje to, že na stôl nebol postavený nejaký balík návrhov v štýle "berte, alebo nechajte tak", ale o budúcnosti Kosova sa bude ďalej rokovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 09:41