StoryEditor

Policajt autom zabil dvoch dôchodcov v Novom Meste nad Váhom

17.10.2006, 11:20
Autor:
TASRTASR

Policajt v Novom Meste nad Váhom v pondelok podvečer zabil dvoch dôchodcov vo veku 76 a 81 rokov. Vrazil do nich autom, keď prechádzali cez cestu, podľa polície "v blízkosti priechodu pre chodcov". Tragédia sa stala o 17.40 h na Kollárovej ulici neďaleko obvodného policajného oddelenia.
Podľa svedkov náraz oboch mužov doslova katapultoval do vzduchu. Jeden bol mŕtvy na mieste nehody, druhý zomrel po prevoze do nemocnice. Polícia tvrdí, že 37-ročný vodič Vladimír P. nebol pod vplyvom alkoholu. "Vodič fúkal pred nehodovkárom, fúkal predo mnou, je to bez alkoholu. Sú tu pracovníci inšpekčného odboru z Bratislavy, ktorí vec preberajú v rámci vyšetrovania s tým, že bude fúkať aj pred nimi," povedal novinárom na mieste nehody krajský policajný riaditeľ Miroslav Hepner.
Syn jedného z usmrtených mužov požadoval, aby policajtovi urobili krvnú skúšku na alkohol. "Povedali nám, že nenafúkal, ale ja žiadam krvnú skúšku," trval na svojom Lumír Červeňák. Podľa jeho slov sa dôchodcovia kamarátili a vracali sa z oslavy. Po jednom z mužov zostala invalidná manželka. "Obe nohy má odrezané, je na vozíku. On sa o ňu staral," hovorila žena, ktorá manželov pozná.
Policajt havaroval v čase osobného voľna na svojom vozidle Škoda Octavia kombi tmavej farby s evidenčným číslom 666. Podľa trenčianskej policajnej hovorkyne Lenky Bušovej dôchodcov zachytil ľavou prednou časťou vozidla v blízkosti priechodu pre chodcov asi v strede vozovky. Podľa nepotvrdených informácií predtým policajt obiehal vozidlo autoškoly. Auto s rozbitým čelným sklom zostalo stáť uprostred križovatky, policajti na niekoľko hodín uzavreli cestu pre vyšetrovanie nehody.
Ľudia, ktorí sa pri nehode zhromaždili, tvrdili, že policajt nemá v meste dobrú povesť a údajne boli naňho podané podnety na inšpekciu. "O tom neviem. V štádiu riešenia tohto problému to nie je podstatné," povedal Hepner.
Nehodu skúmal znalec z odboru dopravy, obom usmrteným mužom odoberú krv na zistenie alkoholu.
Vladimír P. pracuje na obvodnom policajnom oddelení ako radový policajt. Pri nehode nebol zranený.
Policajti za volantom spôsobili smrteľné nehody v Trenčianskom kraji aj v minulosti. Dvoch mladých mužov zabil riaditeľ krajskej kriminálky Jozef Mikšík, matku s dieťaťom pripravil o život zástupca riaditeľa krajskej kriminálky Alexander Štern. Obaja šoférovali pod vplyvom alkoholu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 14:52