StoryEditor

Cuper: Remiášova smrť nebola vraždou

22.09.2006, 13:16
Autor:
TASRTASR

Smrť Róberta Remiáša nebola vraždou. Pre TASR to povedal advokát Ivana Lexu a bývalý poslanec ĽS-HZDS Ján Cuper.
"Špeciálny prokurátor sa zameral iba na to, že skutok sa nestal vo vzťahu k Ivanovi Lexovi ako návodcovi. Ale my sme nazhromaždili dosť dôkazov aj na to, aby sa konštatovalo, že sa skutok vôbec nestal. A niet dôvodov ďalej zamestnávať vyšetrovacie orgány tým, aby vyšetrovali," tvrdí Cuper. Podľa neho si Remiáš dal do "do auta, do ktorého sa vôbec nesmú splynovacie zariadenia montovať" nainštalovať takéto zariadenie načierno.
"Auto mu vybuchlo, ale nie preto, že mu tam niekto dal nálož, ale preto, že bolo neodborne namontované splynovacie zariadenie," uzavrel Cuper. Dokazujú to podľa neho znalecké posudky, ktoré si nechali vypracovať advokáti Ivana Lexu.
Špeciálna prokuratúra zastavila trestné stíhanie voči bývalému riaditeľovi SIS Ivanovi L. v kauze návodu na vraždu Róberta Remiáša 21. septembra. Kauza úmrtia Remiáša sa však podľa generálneho prokurátora Dobroslava Trnku zatiaľ nekončí a vyšetrovanie bude pokračovať.
Vyšetrovateľ pôvodne obvinil Imricha O. a Jozefa R. z vraždy. Motívom malo byť prepojenie Remiáša na Oskara F., ktorý vypovedal, že na zavlečení syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča sa podieľala tajná služba. Bratislavská krajská prokuratúra 6. septembra na návrh vyšetrovateľa zastavila trestné stíhanie obvinených Imricha O. a Jozefa R. s odôvodnením, že vraždu dokázateľne nespáchali.
Auto Róberta Remiáša vybuchlo 29. apríla 1996 v Bratislave na križovatke ulíc Botanická, Karloveská a Devínska cesta.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 19:10