StoryEditor

Francúzski šéfovia rezortov diplomacie a EÚ prídu na oficiálnu návštevu SR

06.10.2005, 11:40
Autor:
TASRTASR

Dvojstranné vzťahy a otázky spojené s členstvom oboch krajín v Európskej únii budú témou dvojdňovej oficiálnej návštevy Slovenska, ktorú v piatok začnú šéf francúzskej diplomacie Philippe Douste-Blazy a francúzska ministerka pre európske záležitosti Catherine Colonnaová.
Francúzskych hostí v Bratislave prijme prezident Ivan Gašparovič, šéf francúzskej diplomacie Douste-Blazy sa stretne i s predsedom parlamentu Pavlom Hrušovským a premiérom Mikulášom Dzurindom. S oboma partnermi bude rokovať minister zahraničných vecí Eduard Kukan.
Francúzska ministerka pre európske záležitosti Colonnaová sa stretne tiež s vicepremiérom Pálom Csákym a štátnym tajomníkom rezortu diplomacie Józsefom Berényim. Na pôde Ekonomickej Univerzity v Bratislave prednesie prednášku na tému Ekonomická a sociálna modernizácia európskych krajín.
Delegáciu francúzskych ministrov dopĺňajú poslanci francúzskeho parlamentu a podnikatelia. Počas svojho pobytu na Slovensku sa stretnú tiež s francúzskou komunitou a navštívia spoločnosti Servier, Dalkia a Orange.
"Uvedená spoločná návšteva je prejavom veľkého významu, ktorý Francúzsko pripisuje posilneniu vzťahov so SR v rámci Európskej únie," uviedlo dnes pre TASR veľvyslanectvo Francúzskej republiky v SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 03:48