StoryEditor

SR neoslovili, aby navrhla kandidáta na predstaviteľa pre Bosnu

01.03.2007, 10:05
Autor:
SITASITA

Slovenskú stranu zatiaľ nikto neoslovil, aby navrhla kandidáta na post predstaviteľa medzinárodného spoločenstva pre Bosnu a Hercegovinu, pretože navrhovanie uchádzačov sa ešte nezačalo, uviedol pre agentúru SITA hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Ján Škoda v reakcii na článok v stredajšom vydaní bosnianskeho denníka Dnevni avaz. V článku sa hovorí o tom, že jedným z troch kandidátov na spomínaný post je slovenský kariérny diplomat Miroslav Lajčák. Mandát súčasného predstaviteľa pre Bosnu a Hercegovinu Christiana Schwarza-Schillinga sa skončí 30. júna.
Napriek tomu, že výber kandidátov sa ešte nezačal, zmienka o možnej kandidatúre Miroslava Lajčáka v bosnianskych novinách Dnevni avaz je ocenením výsledkov jeho doterajšej práce a potvrdením vysokého kreditu slovenskej diplomacie na Balkáne a rešpektu, ktorému sa teší medzi partnermi v Európskej únii, uviedol Škoda.
Okrem Lajčáka je podľa bosnianskeho denníka Dnevni avaz kandidátom na predstaviteľa medzinárodného spoločenstva pre Bosnu a Hercegovinu spolupracovník talianskeho premiéra Romana Prodiho Stefano Sonni a súčasný veľvyslanec Francúzska na Madagaskare Alain la Roy. Denník Dnevni avaz favorizuje Sonniho.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 16:21