StoryEditor

ÚVK preskúmala všetky kandidačné listiny

23.03.2006, 17:03
Autor:
TASRTASR

Členovia Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) preskúmali dnes všetkých 21 podaných kandidačných listín, k ich registrácii by mali pristúpiť v pondelok 27. marca.
"Boli tam drobné nezrovnalosti, ako napríklad preklepy týkajúce sa obcí a zástupcovia politických strán zabezpečili ich odstránenie," povedala po zasadnutí komisie pre TASR jej členka Miloslava Čutková. Komisia sa uzniesla na tom, že nezaregistruje jedného kandidáta nespĺňajúceho zákonom stanovené požiadavky. Kandidát má 19 rokov a podľa zákona vo voľbách do NR SR môžu kandidovať iba tí, ktorí dovŕšili vek 21 rokov.
Čutková je presvedčená, že ÚVK zaregistruje všetkých 21 podaných kandidačných listín. "Už dnes počas preskúmavania sme nezistili nejaké závažné porušenia, ktoré by odporovali zákonu," dodala.
Podľa zákonných lehôt členovia komisie musia najneskôr do 29. marca preskúmať kandidačné listiny, či spĺňajú zákonom stanovené podmienky. Zaregistrovať by ich mali do 8. apríla.
O dôveru voličov sa chce v sobotu 17. júna uchádzať 21 politických subjektov. Celkovo na podaných kandidačných listinách figuruje 2353 kandidátov, z toho 529 žien. Kandidátky odovzdali SDKÚ-DS, SMK-Magyar Koalíció Pártja, SDĽ, KDH, Agrárna strana vidieka, Smer-sociálna demokracia, Združenie robotníkov Slovenska, KSS, Prosperita Slovenska, NÁDEJ, Misia 21 - Nová kresťanská demokracia, Strana občianskej solidarity, Hnutie za demokraciu, Slobodné fórum, SNS, Ľavicový blok, OKS, ANO, Ľudová strana - HZDS, Slovenská národná koalícia - Slovenská vzájomnosť a SĽS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 12:28