StoryEditor

Maxon: Mečiarovi zjavne chýba duševné zdravie

03.05.2006, 13:55
Autor:
TASRTASR

Volebný líder Hnutia za demokraciu (HZD) Miroslav Maxon na dnešnej tlačovej besede v Trenčíne poprel, že by trpel ťažkou a nevyliečiteľnou chorobou, ako to tvrdí predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.
Ten v piatok na stretnutí s novinármi v Myjave vysvetlil odchod Maxona z HZDS slovami: "Príčina odchodu z HZDS je v tom, že som mu oznámil, že pre jeho ťažkú a nevyliečiteľnú chorobu nebudem ho z HZDS kandidovať na žiadnu funkciu." Mečiar tvrdil, že Maxonov zdravotný stav tajili pred verejnosťou "na princípe korektných vzťahov". "Tieto vzťahy pán Maxon porušil, preto ani ja necítim ďalšiu povinnosť mlčať," konštatoval v piatok šéf HZDS.
"Je to klamstvo hodné Vladimíra Mečiara, netrpím chvalabohu ani ťažkou ani nevyliečiteľnou chorobou," vyhlásil dnes Maxon. Povedal, že Mečiar bezcharakterne fantazíruje a klame. "Ale myslím si, že to už na Slovensku nikoho neprekvapí. Pre mňa je to dôkazom, že Vladimír Mečiar stráca dych a posledné zvyšky minimálnej slušnosti," povedal Maxon. Mečiar mu vraj nikdy neoznámil, že ho nebude kandidovať na žiadnu funkciu. "Nikdy sme sa na takú tému nebavili," dodal.
Predsedovi HZDS Maxon podľa vlastných slov praje veľa zdravia, "i zdravia duševného, lebo som presvedčený, že práve toto mu zjavne chýba".
Podľa Maxona je Mečiar pre budúce obdobie "ohrozením demokracie na Slovensku" a nie je garantom, že by sa na Slovensku v budúcnosti mohla robiť slušná politika.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 11:04