StoryEditor

Riaditeľ nemocnice Topoľčany pripustil čiastočné pochybenie lekárov

18.01.2007, 08:57
Autor:
TASRTASR

Čiastočné pochybenie pri zdravotnej starostlivosti o 13-ročného Jakuba Drevennáka s prepichnutými pľúcami pripustil zo strany nemocnice Topoľčany jej súčasný riaditeľ Martin Naništa.
Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Topoľčanoch, kde reagoval na závery Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Riaditeľ zdôraznil, že budú z toho vyvodené nápravné opatrenia aj personálne dôsledky. Protokol z ÚDZS má k dispozícii zatiaľ iba necelých 24 hodín. Nemocnica však využije všetky tri dni, aby si protokol dôsledne preštudovala, aby mohla zniesť prípadné námietky.
Podľa Naništu ÚDZS nevytkol ich zariadeniu nesprávne poskytnutie zdravotnej starostlivosti ale to, že bol zvolený neštandardný postup a nie celkom v súlade s diagnostickými postupmi. O všetkých aj personálnych opatreniach bude nemocnica informovať verejnosť aj Jakubových rodičov.
Zdravotná starostlivosť 13-ročnému Jakubovi s prepichnutými pľúcami nebola v niektorých momentoch poskytnutá správne. K tomuto záveru dospel Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).
Úrad podá v prípade trestné oznámenie a osobitná komisia rozhodne o sankciách. Predseda ÚDZS Ján Gajdoš dnes novinárom povedal, že úrad nebude zverejňovať konkrétne pochybenia, ich mieru závažnosti a dôsledky v procese diagnostiky a terapie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 18:02