StoryEditor

Hedviga Malinová sa obrátila na súd v Štrasburgu

26.11.2007, 13:04
Autor:
SITASITA
Prípadom študentky Hedvigy Malinovej sa bude zaoberať aj Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu. Malinová sa naň obrátila pre "neľudské a ponižujúce zaobchádzanie" slovenských vyšetrovacích orgánov pri vyšetrovaní kauzy útoku na ňu.

Informuje o tom portál aktualne.sk. Od Slovenskej republiky nežiada finančné odškodné, rozhodnutie súdu v jej prospech bude nitrianskej študentke dostatočnou morálnou satisfakciou. Sťažnosť bola podaná na ESĽP 22. novembra.
Z neľudského zaobchádzania viní Hedviga nitrianskeho vyšetrovateľa, ktorý 11. septembra 2006 zastavil trestné stíhanie vo veci útoku na študentku. Od začiatku sa sústredili na dokazovanie z pozície, že skutok sa nestal, tvrdí advokát Roman Kvasnica. "Tvrdíme, že bolo porušené právo sťažovateľky pred neľudským a ponižujúcim zaobchádzaním zaručené Európskym dohovorom pre ľudské práva, ako aj právo sťažovateľky na účinný prostriedok nápravy toho istého dohovoru," povedal pre aktualne.sk Kvasnica.
Pre pochybenia a unáhleným záver vyšetrovania kauzy Hedvigy Malinovej odňal generálny prokurátor Dobroslav Trnka už v septembri Malinovej spis nitrianskemu vyšetrovateľovi a zriadil špeciálny päťčlenný tím, v ktorom sú dvaja prokurátori, pripomína aktualne.sk

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 15:49